Inghetata de cafea in doar 10 de minute

Inghetata in ceasca de cafea Photo by Ross Parmly on Unsplash

Rasfata-te cu aroma unei cafele bune intr-o inghetata. Prepara in doar 10 de minute o inghetata delicioasa folosind cafeaua preferata.

Timp de preparare 10 minute - Timp total 40 minute

Ingrediente

  • 100g zahar brun
  • 150ml lapte
  • 200ml smantana pentru frisca (30% grasime)
  • 50ml espresso/cafea tare
  • 1ml esenta de vanilie (optional)
Ingrediente inghetata de cafea

Pasul 1

Intr-un bol se amesteca cafeaua cu zaharul aproximativ 1 minut pana ajungem la ceva similar cu un sirop. Cu aceasta ocazie se raceste putin si cafeaua. Daca amestecul inca este fierbinte mai lasam 1-2 minute.

Ingrediente inghetata de cafea

Pasul 2 (Optional)

Se adauga esenta de vanilie.

Ingrediente inghetata de cafea

Pasul 3

Se adauga laptele si smantana si se amesteca cu un mixer 2-3 minute pana se omogenizeaza ingredientele.

Ingrediente inghetata de cafea

Pasul 4

Se pune amestecul in aparatul de inghetata si se seteaza pe 30 minute. In functie de aparat acest timp poate sa varieze, deci poti experimenta pentru a obtine nivelul de inghetare optim.

Daca nu ai aparat de facut inghetata, se lasa la congelator 6-8 ore si se amesteca energic o data la 1-2h.

Preparare inghetata de cafea

Pasul 5


Se consuma cu moderatie :)

Inghetata de cafea preparata la aparat

Aparate folosite

  • Espressor Breville Prima Latte, in caz ca ai nevoie de un espressor vezi lista noastra de recomandari Top Espressoare
  • Aparat de preparat inghetata Heiner Parfait 150S Detalii
  • Aparatul de mai sus este destul de scump pentru ca are condensator. Ca alternativa poti folosi un aparat care trebuie lasat 24h inainte de preparare la congelator Detalii

Informatii nutritionale:

  • 1100 Kcal
  • 70g grasime
  • 110g glucide
  • 11g proteine